Πέθαναν περίπου 70 άτομα από κατανάλωση τζιν με μεγάλη ποσότητα μεθανόλης

Πρόκεται για αυτοσχέδιο ποτό, που παρασκευάζεται από τον χυμό ενός είδους φοίνικα

​Πέθαναν περίπου 70 άνθρωποι στη νότια Νιγηρία, μετά από κατανάλωση τζιν που περιείχε μεγάλη ποσότητα μεθανόλης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Αναφέρθηκαν θάνατοι ανθρώπων σε πέντε διαφορετικές κοινότητες της περιοχής. Όλα τα θύματα είχαν πιει το ποτό ογκογκόρο, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το τζιν που παρασκευάζουν μόνοι τους. Μέχρι στιγμής οι νεκροί φτάνουν τους 70», είπε ένας υπεύθυνος για τη δημόσια υγεία στην Πολιτεία Ρίβερς, ο Σομιάρι Χάρι.

Το ογκογκόρο είναι ένα πάμφθηνο και πολύ δημοφιλές ποτό στη Νιγηρία που φτιάχνεται από τον χυμό ενός είδους φοίνικα. Το ποτό αυτό ωστόσο είναι απαγορευμένο σε ορισμένες Πολιτείες λόγω του υψηλής περιεκτικότητάς του σε αλκοόλ, από 30% έως 60%.

Οι αρχές της Πολιτείας Ρίβερς αποφάσισαν να απαγορεύσουν την παρασκευή, διανομή και πώληση του ογκογκόρο σε όλη την περιοχή. Από τις αναλύσεις που έγιναν σε δείγματα του ογκογκόρο διαπιστώθηκε ότι το ποτό περιείχε μεγάλη ποσότητα μεθανόλης, η οποία είναι καταστροφική για την υγεία.

Τον Απρίλιο είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι 20 άνθρωποι στην πόλη Όντε Ιρέλε, στη νοτιοανατολική Νιγηρία, αφού ήπιαν αυτοσχέδιο τζιν. Η μεθανόλη χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία, ως διαλυτικό ή αντιψυκτικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top