Γαλλία: Δημιουργεί θέσεις φιλοξενίας 10.500 μεταναστών και προσφύγων

Με το σχέδιο αυξάνεται σημαντικά η δυνατότητα υποδοχής προσφύγων στη χώρα

Γαλλία: Δημιουργεί θέσεις φιλοξενίας 10.500 μεταναστών και προσφύγων

​Τη δημιουργία υποδομών για τη φιλοξενία 10.500 προσφύγων και μεταναστών ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση.

Η Γαλλία θα δημιουργήσει 4.000 θέσεις για αιτούμενους ασύλου μέχρι τις αρχές του 2016, 5.000 θέσεις για αλλοδαπούς στους οποίους έχει χορηγηθεί καθεστώς ασύλου και 1.500 θέσεις επείγουσας φιλοξενίας για τους πρόσφυγες που ζουν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς, σύμφωνα με τα υπουργεία Εσωτερικών και Στέγασης.

Με το σχέδιο αυξάνεται σημαντικά η δυνατότητα υποδοχής προσφύγων στη Γαλλία, αν και οι πρόχειροι καταυλισμοί αυξάνονται, κυρίως στο Καλέ, στον βορρά, σημείο διέλευσης προς τη Μεγάλη Βρετανία και στο Παρίσι.

Το 2014 η Γαλλία είχε 65.000 αιτήσεις για χορήγηση ασύλου, όμως δεν διέθετε στα τέλη του ίδιου χρόνου παρά μόνο 25.000 θέσεις στα κέντρα υποδοχής για αιτούμενους ασύλου και άλλες 4.300 οι οποίες ήταν στο στάδιο της κατασκευής.

Η έλλειψη κατοικιών είναι η αιτία που πολλοί πρόσφυγες παραμένουν στα κέντρα υποδοχής για αιτούμενους ασύλου, μόλις λάβουν το καθεστώς του πρόσφυγα, γεγονός που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ασφυξία στις υποδομές.

«Η σοβαρότητα της κρίσης επιβάλλει στη Γαλλία να προσαρμόσει τα μέσα που διαθέτει, χωρίς να χρονοτριβεί», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ στο τέλος του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top