ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Γεωργία: Άγρια ζώα το έσκασαν από ζωολογικό κήπο

Πανικός λόγω κακοκαιρίας

​Τουλάχιστον 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 24 ακόμη αγνοούνται μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την πρωτεύουσα της Γεωργίας και προκάλεσαν τεράστιες υλικές καταστροφές στην πόλη.

Mάλιστα έχει σημάνει συναγερμός και λόγω του ότι άγρια ζώα, όπως λιοντάρια, λύκοι, αρκούδες και τίγρεις, το έσκασαν από τον ζωολογικό κήπο της πόλης εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Κανείς από τους θανάτους μέχρι στιγμής δεν έχει αποδοθεί στα ζώα που διέφυγαν. Ωστόσο, οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους έως ότου τα ζώα εντοπιστούν και μεταφερθούν πίσω στο πάρκο.



Σύμφωνα με το BBC, τα άγρια ζώα κατάφεραν να αποδράσουν επειδή ο φύλακας του πάρκου έχασε τη ζωή του λόγω της κακοκαιρίας.

Ένας ιπποπόταμος εντοπίστηκε σε πλατεία της πόλης και ειδικά εκπαιδευμένοι διασώστες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν με όπλο εκτόξευσης βελών με αναισθητικό.

Όπως αναφέρει σήμερα το Reuters, ο ζωολογικός κήπος της Πράγας και άλλοι ζωολογικοί κήποι στην Τσεχία πρόκειται να στείλουν μία ομάδα με τουλάχιστον πέντε ειδικούς στην Τιφλίδα τη Δευτέρα ώστε να βοηθήσουν στην αιχμαλωσία και την φροντίδα των τρομαγμένων ζώων.