Ζητάει... 7 δισ. δολάρια αποζημίωση για να απαλύνει τον πόνο του διαζυγίου

Χώρισε από τον πλουσιότερο άντρα της Ρωσίας και είπε να το εκμεταλλευτεί

Ζητάει... 7 δισ. δολάρια αποζημίωση για να απαλύνει τον πόνο του διαζυγίου

​Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 7 δις δολάρια διεκδικεί από τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ρωσίας και πρώην σύζυγό της η Ναταλία Ποτάνινα.

Ο Βλαντίμιρ Ποτάνιν έχει περιουσία που ανέρχεται στα 15 δις ευρώ και η επί 30 χρόνια σύζυγός του είπε… να προσπαθήσει να τσεπώσει τα μισά.ΓΦΝΓΦΝ.jpg

Το ζευγάρι χώρισε τον προηγούμενο χρόνο και ο Ποτάνιν προσέφερε στη Ναταλία ένα διακανονισμό που περιλάμβανε μηνιαία διατροφή ύψους 250.000 δολαρίων καθώς και ακίνητα στη Μόσχα, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

natalia-potaninafull.jpg

Η ίδια όμως ισχυρίζεται ότι πήρε μόνο ένα μέρος από αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν. Όπως λέει η ίδια, τα πραγματικά πλούτη του Ποτάνιν βρίσκονται σε offshore εταιρίες.

Ο Βλαντίμιρ Ποτάνιν διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία παραγωγής νικελίου, την Norilsk Nickel. Η εταιρία, έχει τρέχουσα αξία άνω των 30 δισ. δολαρίων, και στον Ποτάνιν ανήκει το 30% της εταιρείας.

Είναι, ωστόσο, αρκετά ξεκάθαρη σε σχέση με το τι θα κάνει με την Norilsk Nickel.

«Θέλω να δώσω τις μετοχές μου στο κράτος. Θέλω να αποφύγω εταιρικές διαμάχες. Θέλω ένα τέτοιο μεγάλο στρατηγικό κομμάτι να είναι υπό δημόσιο έλεγχο» δήλωσε η Ναταλία.

Το πρώην ζεύγος έχει τρία παιδιά. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Ποτάνιν έχει ξαναπαντρευτεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top