Τέξας: Σε διαθεσιμότητα ο λευκός αστυνομικός που επιτέθηκε σε Αφροαμερικανούς εφήβους

Το βίντεο με το περιστατικό χρήσης υπέρμετρης βίας έγινε viral

Τέξας: Σε διαθεσιμότητα ο λευκός αστυνομικός που επιτέθηκε σε Αφροαμερικανούς εφήβους

​Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός στο Τέξας, ο οποίος έβγαλε όπλο σε Αφροαμερικανούς εφήβους και έριξε στο έδαφος μία 14χρονη,όπως σας γράψαμε χθες στο star.gr.

To βίντεο, με τις ασύλληπτες εικόνες χρήσης υπέρμετρης βίας από αστυνομικούς κατά μίας παρέας νεαρών, -η οποία απλά έκανε πάρτι σε δημοτική πισίνα-, έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

«Η πρώτη μας αντίδραση ήταν να θέσουμε τον αστυνομικό σε αργία προκειμένου να μπορέσουμε να ασκήσουμε πιέσεις για τη διενέργεια μιας πλήρους και διεξοδικής έρευνας», εξήγησε ο Γκρεγκ Κόνλεϊ, αρχηγός της αστυνομίας του Μακίνεϊ, πόλης σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια του Ντάλας, στο νότιο Τέξας.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ όταν η αστυνομία επενέβη αφότου είχε δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα σχετικά με προβλήματα που προκαλούσε η ομάδα των εφήβων - στην πλειονότητά τους Αφροαμερικανοί - σε δημοτική πισίνα.

«Το πρώτο τηλεφώνημα έκανε λόγο για ταραχές στις οποίες εμπλέκονταν πολλοί ανήλικο�� σε αυτήν την περιοχή, στην οποία δε διέμεναν και δεν είχαν άδεια να βρίσκονται, ενώ αρνούνταν να φύγουν», εξήγησε την Κυριακή η αστυνομία του Μακίνεϊ σε δελτίο τύπου. Υπήρξαν επιπλέον και καταγγελίες για συγκρούσεις μεταξύ των νεαρών.

Οι εικόνες ωστόσο που μεταφορτώθηκαν αργότερα στο YouTube δείχνουν λευκό αστυνομικό να φωνάζει σε ορισμένα παιδιά, απαιτώντας να τον υπακούσουν και να πέσουν στο έδαφος. Επικρατεί πανικός, Αφροαμερικανοί έφηβοι τρέχουν προς διάφορες κατευθύνσεις ενώ αστυνομικοί προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση. Ένας εξ αυτών αρπάζει μία 14χρονη από το μαγιό της, την ρίχνει στο έδαφος και της πιέζει προς τα κάτω το κεφάλι. Κατόπιν σηκώνεται, βγάζει το όπλο και σημαδεύει προς δύο νεαρά αγόρια που πλησιάζουν.

«Αυτό το βίντεο εγείρει ανησυχίες, για τις οποίες η αστυνομία του Μακίνεϊ ερευνά», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top