Συνάντηση των G7: Μπύρες, λουκάνικα και βόλτες στις βαυαρικές Άλπεις

Τους απασχόλησε ιδιαίτερα και το ζήτημα της Ρωσίας σε σχέση με την Ουκρανία

Συνάντηση των G7: Μπύρες, λουκάνικα και βόλτες στις βαυαρικές Άλπεις

​Με βόλτες στο ειδυλλιακό τοπίο των βαυαρικών Άλπεων, μπύρες και λουκάνικα η οικοδέσποινα των G7, Άνγκελα Μέρκελ προσπάθησε να ελαφρύνει λίγο την ατμόσφαιρα στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως πάντως διευκρίνισε σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Ελμάου οι μπύρες που προσφέρθηκαν χθες στον Αμερικανό πρόεδρο ήταν χωρίς αλκοόλ.

Σε ένα από αυτά τα διαλείμματα, ο φακός συνέλαβε τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι να μιλά και να αστειεύεται χαμηλόφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Κάμερον είχε πολλά να πει με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ αφού εκτός από το GREXIT υπάρχει και το ενδεχόμενο BREXIT. Ο Κάμερον έχει υποσχεθεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τους επτά απασχόλησε ιδιαίτερα και το ζήτημα της Ρωσίας σε σχέση με την Ουκρανία.

«Συμφωνήσαμε ότι η άρση των κυρώσεων συνδέεται με την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ και είμαστε επίσης έτοιμοι να τις ενισχύσουμε αργότερα αν η κατάσταση το απαιτεί αυτό.» ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Χθες οι ηγέτες έφαγαν όλοι μαζί ενώ την ίδια ώρα οι σύζυγοί τους, μεταξύ των οποίων μόνος άντρας ήταν ο Γιόακιμ Σάουερ, σύζυγος της Μέρκελ, έκαναν βόλτα με παραδοσιακή άμαξα.

Στη συνέχεια περπάτησε με τις κυρίες του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ντόναλντ Τουσκ και των πρωθυπουργών της Ιαπωνίας και του Καναδά.

Οι ηγέτες παρακολούθησαν αργότερα και συναυλία καταχεικροτώντας την καλλιτέχνιδα.

Τους 7 ηγέτες απασχόλησαν ακόμα τα ζητήματα του κλίματος, της τρομοκρατίας αλλά και της φτώχειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top