Μητέρα 4 παιδιών έχει όγκο στο κεφάλι που προκαλεί παράλυση:Θα πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση

Αν θα υποβληθεί σε μια πολύ επικίνδυνη εγχείρηση

Μητέρα 4 παιδιών έχει όγκο στο κεφάλι που προκαλεί παράλυση:Θα πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση

​Την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής της καλείται να λάβει μία γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα σταδιακή παράλυση ή επέμβαση που μπορεί να της προκαλέσει γρήγορη παράλυση, αλλά μπορεί και να θεραπεύσει την κατάστασή της.

PAYStacey-Brotherton-Kaye5.jpg
Η Στέισι Μπράδερτον –Κέι, 38 ετών, έχει υποστ��ί τέσσερις εγκεφαλικές αιμορραγίες μέσα σε 15 χρόνια. «Μου δόθηκε η επιλογή πριν από μερικές εβδομάδες από τον νευροχειρουργό μου και ξέσπασα σε κλάματα», λέει και συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζω ποια είναι η ασφαλέστερη επιλογή, επομένως παίρνω ούτως ή άλλως ένα μεγάλο ρίσκο. Υπάρχει ένας όγκος αίματος στον εγκέφαλό μου και η πίεση προκαλεί σταδιακή παράλυση».

Εκείνη, έκανε την πρώτη επέμβαση το 2001 για την αφαίρεση της πίεσης στον εγκέφαλο και νοσηλεύτηκε για έξι μήνες. Παρόλο που έπρεπε ενίοτε να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι, έκανε δύο παιδιά με τον τότε σύντροφό της.

PAYStacey-Brotherton-Kaye3.jpg
Λίγο καιρό αργότερα, ωστόσο, η κινητική της ικανότητα χειροτέρεψε και ήρθε και άλλη διάγνωση, η οποία την έβαλε πίσω στο καροτσάκι. Το 2008 γνώρισε τον τωρινό της σύζυγο, με τον οποίο, παρά τους κινδύνους για την υγεία της, απέκτησε άλλα δύο παιδιά.

Τον περασμένο Μάρτιο υπέστη δεύτερη εγκεφαλική αιμορραγία, και η αδυναμία στο κάτω μέρος του σώματός της άρχισε να επανέρχεται. Μέχρι το τέλος του έτους, είχε υποστεί άλλες δύο αιμορραγίες.


«Η επιλογή που πρέπει να κάνω, ανάμεσα στην σταδιακή ή την γρήγορη παράλυση είναι τρομακτική», λέει η Στέισι και προσθέτει πως προς το παρόν δεν επιτρέπει στην κατάστασή της να την καταβάλει.

Μαζί με τον σύζυγό της συγκεντρώνουν χρήματα για να μπορέσουν να τροποποιήσ��υν το σπίτι τους, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται σε αυτό με το αναπηρικό καροτσάκι της, με κάποια ανεξαρτησία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top