Συναγερμός στην Νέα Υόρκη: «Κινηματογραφική» απόδραση επικίνδυνων κρατουμένων

Κατάφεραν να ανοίξουν τρύπες στους τοίχους των κελιών τους που ήταν φτιαγμένοι από χάλυβα!

 Συναγερμός στην Νέα Υόρκη: «Κινηματογραφική» απόδραση επικίνδυνων κρατουμένων

​Μόνο στην μεγάλη οθόνη συμβαίνουν αποδράσεις όπως αυτή που έλαβε χώρα στην Νέα Υόρκη, καθώς δυο επικίνδυνοι κρατούμενοι, κατάφεραν να αποδράσουν από τα κελιά τους, ανοίγοντας τρύπες ��τους τοίχους που ήταν φτιαγμένοι από χάλυβα!

Η «κινηματογραφική» αυτή απόδραση από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, σήκωσε την αστυνομία στο πόδι, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δυο κακοποιών.

Χαρακτηριστικό είναι πως κανένας κρατούμενος δεν είχε ποτέ καταφέρει να αποδράσει από την πτέρυγα υψίστης ασφαλείας του σωφρονιστικού ιδρύματος, που οικοδομήθηκε το 1865, κάτι που εγείρει πολλά ερωτήματα για το αν είχαν συνεργούς εντός της φυλακής.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ Α ΛΑ «PRISON BREAK»:

Οι δύο κρατούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν τρύπες στους τοίχους από χάλυβα στα κελιά τους. Έπειτα μπόρεσαν και βρήκαν πρόσβαση σε μία σκάλα που βρίσκεται πίσω από τους τοίχους, στο ύψος του έκτου ορόφου του κτίσματος απ’ όπου κατέβηκαν έως τα υπόγεια του κτηρίου.

Εκεί με τη βοήθεια ενός μηχανήματος διάτρησης ή ενός τροχού κατάφεραν να ανοίξουν τρύπες σε μεγάλους σωλήνες και έτσι να φτιάξουν ένα μονοπάτι κατά μήκος ενός λαβυρίνθου από σήραγγες και τελικά να βγουν από ένα φρεάτιο που κατέληγε σε έναν παρακείμενο δρόμο.

Οι δύο άνδρες άφησαν μάλιστα ένα σημείωμα στο φρεάτιο απ' όπου απέδρασαν, στο οποίο είχαν σχεδιάσει ένα ανθρωπάκι και εύχονταν στους ερευνητές «καλημέρα».

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν την απόδραση χθες το πρωί στις 05:30 τοπική ώρα. Οι δύο δραπέτες τους είχαν παραπλανήσει, καθώς είχαν τοποθετήσει ρούχα κάτω από τις κουβέρτες τους και οι φύλακες νόμιζαν ότι κοιμόντουσαν.

Ο 34χρονος Ντέιβιντ Σουίτ είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός αναπληρωτή σερίφη, ενώ ο 48χρονος Ρίτσαρντ Ματ εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών επειδή απήγαγε έναν άνδρα και τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί με τη βοήθεια των ειδικών δυνάμεων, κυρίως μονάδων των SWAT (ειδικές δυνάμεις επέμβασης της αστυνομίας) και ελικοπτέρων, συμμετέχουν σε μια ευρεία επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ανδρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top