Μετά τα φιλιά, τις μπύρες και τα πρέτζελ με τον Ομπάμα η Μέρκελ είπε:«Η Αμερική είναι φίλη μας»

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τις ΗΠΑ

Μετά τα φιλιά, τις μπύρες και τα πρέτζελ με τον Ομπάμα η Μέρκελ είπε:«Η Αμερική είναι φίλη μας»

​Για την φιλία που συνδέει Γερμανία και ΗΠΑ μίλησε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά την συνάντηση που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G7 στη Βαυαρία.

Mετά τα φιλιά, τις μπύρες και τ�� πρέτζελ με τον Αμερικανό Πρόεδρο, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τις ΗΠΑ, λέγοντας:

«Παρά τις διαφορετικές απόψεις, η Αμερική, οι ΗΠΑ, είναι φίλη μας, εταίρος μας και τόσο σημαντικός εταίρος, ώστε συνεργαζόμαστε στενά. Διότι το χρειαζόμαστε για πολλά κοινά συμφέροντα. Διότι το θέλουμε και διότι μοιραζόμαστε κοινές αξίες», σημειώνοντας πως μιλά πολύ συχνά με τον Αμερικανό ομόλογό της.

2308359.jpg
Στο ίδιο κλίμα και ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος χαρακτήρισε την Γερμανίδα καγκελάριο «μεγάλη φίλη και εταίρο» και αναφέρθηκε και αυτός στις κοινές αξίες των δύο λαών.

Σχετικά τώρα με την ατζέντα της Συνόδου, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι η παγκόσμια οικονομία και η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελούν βασική προτεραιότητα, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρχει μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση και μια νέα εμπορική εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα στην σύνοδο συζητήθηκε και η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, όπως επίσης και οι διάφορες απειλές ασφάλειας από εξτρεμιστές.

Τόσο ο Αμερικανός Πρόεδρος όσο και η Γερμανίδα καγκελάριος, εξέφρασαν την εκτίμηση πως πρέπει να διατηρηθούν οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.

Τέλος, ο Μπαράκ Ομπάμα απευθύνθηκε προς όλους τους Γερμανούς, ευχαριστώντας τους για τη φιλία και για τον ηγετικό ρόλο της χώρας τους:

«Είμαστε αχώριστοι σύμμαχοι στην Ευρώπη και στον κόσμο», τόνισε και, αστειευόμενος, κάλεσε την καγκελάριο να μοιραστεί μαζί του μια μπύρα, αφού προηγουμένως συμφωνήσουν οι υπεύθυνοι της ασφάλειάς τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top