Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας πριν την Σύνοδο των G7

«Πολεμήστε το G7 και επαναστατήστε» ήταν ένα από τα συνθήματα τους

Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας πριν την Σύνοδο των G7

​Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν, ενόψει της συνόδου των G7 που θα λάβει χώρα εκεί την Κυριακή.

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύνοδος των επτά οικονομικά ισχυρότερων χωρών, οι διαδηλωτές χτυπώντας τύμπανα και ντέφια φώναζαν το σύνθημα «τούβλο τούβλο, τοίχος τοίχος σταματήστε το G7 και κάντε το σύστημα να καταρρεύσει».

1433610735086.jpg

Τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό τους μεταξύ άλλων, ήταν τα:α συνθήματα που αναγράφονταν σ��α πανό τους μεταξύ άλλων, ήταν τα:

«Πολεμήστε ο G7 και επαναστατήστε» και «G7 πήγαινε στο διάολο! Μου αρέσει ο Πούτιν».

Κάποια στιγμή μάλιστα τα αίματα άναψαν, όταν αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού επειδή μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν συγκρούσεις και τουλάχιστον ένας διαδηλωτής να τραυματιστεί.

Να σημειώσουμε πως ενόψει της Συνόδου των G7, τουλάχιστον 17.000 Γερμανοί αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του χώρου της συνόδου στις βαυαρικές Άλπεις και άλλοι 2.000 Αυστριακοί αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή στα σύνορα.

Germany G-7 Protest-4.jpg

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί την Κυριακή τους ηγέτες της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑκαι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία σύνοδο που αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η μάχη για την αντιμετώπιση των πανδημιών, το Μεσανατολικό και η κρίση στην Ουκρανία.Πρόκειται για τη δεύτερη σύνοδο που θα διεξαχθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, που αποκλείστηκε από το G8 πέρυσι μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top