ΟΡΓΗ κατά facebook για βίντεο με «κακοποίηση μωρού» που αρνήθηκε να κατεβάσει!

Το χαρακτηρίζουν baby yoga

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα 2λεπτο βίντεο που ανέβηκε στο Facebook και δείχνει κάποιον να βουτάει επανειλημμένα ένα μωρό μέσα σε έναν κουβά με νερό!

Το μωρό ουρλιάζει και φαίνεται να είναι τρομοκρατημένο, ενώ τα φιλανθρωπικά ιδρύματα ζητούν να αποσυρθεί το βίντεο από το Facebook.

Οι υπεύθυνοι της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης αρνήθηκαν να κατεβάσουν το επίμαχο βίντεο, υποστηρίζοντας πως αυτό δείχνει μια μορφή γιόγκα για μωρά.

Η οργάνωση NSPCC κάλεσε την κυβέρνηση να συστήσει έναν φορέα προστασίας παιδιών στο διαδίκτυο, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Peter Wanless να γράφει στους υπουργούς Baroness Shields και Ed Vaizey πως έχει έρθει ο καιρός οι τόποι κοινωνικής δικτύωσης να λογοδοτήσουν για το περιεχόμενό τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι όροι και οι προϋποθέσεις του Facebook, όπως σημείωσε, αναφέρουν ότι θα αφαιρούν τις γραφικές εικόνες όταν μοιράζονται για σαδιστική ευχαρίστηση ή για να εξυμνήσουν τη βία.

«Είναι ένα από τα πιο άρρωστα βίντεο που έχω δει. Το μωράκι θα έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες από το ταρακούνημα. Ήταν βασανιστήρια», σημείωσε η Lurleen Hilliard από τη φιλανθρωπική οργάνωση κατά της κακοποίησης Nolonger Victims.

Ωστόσο, την ώρα που οι φιλανθρωπικές οργανώσεις εξέφραζαν με κάθε τρόπο την εναντίωση τους, στελέχη του Facebook δήλωσαν στη Mirror πως απαθανατίζεται μια μορφή baby yoga που δεν παραβιάζει τους κανόνες του.

«Αν και κατανοούμε πως οι άνθρωποι μπορεί να είναι οργισμένοι από το βίντεο που δείχνει μια μορφή baby yoga, μετά από προσεκτική επανεξέταση βρήκαμε πως δεν παραβιάζει τους κανόνες μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top