Σχολείο απαγόρευσε σε αριστούχο μαθητή να εκφωνήσει λόγο επειδή είναι ομοφυλόφιλος!

Ήθελε να αποκαλύψει δημόσια την σεξουαλική του ταυτότητα

Σχολείο απαγόρευσε σε αριστούχο μαθητή να εκφωνήσει λόγο επειδή είναι ομοφυλόφιλος!

​Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση πως ο διευθυντής ενός λυκείου στο Κολοράντο απαγόρευσε σε αριστούχο μαθητή να εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία της αποφοίτησης, επειδή είναι ομοφυλόφιλος!

Ο 18χρονος Έβαν Γιανγκ ήταν ο καλύτερος μαθητής στην τάξη του και ως είθισται στην Αμερική, επρόκειτο να εκφωνήσει λόγο την ημέρα της αποφοίτησής τους. Ο νεαρός, που είναι ομοφυλόφιλος, είχε αποφασίσει μέσω της ομιλίας του, να αποκαλύψει δημόσια την σεξουαλική του ταυτότητα, και ενημέρωσε σχετικά τον διευθυντή του σχολείου.

Ο διευθυντής, ωστόσο, ήταν κάθετος, του απαγόρεψε να εκφωνήσει τον λόγο και ενημέρωσε τους γονείς του. Μετά τα αρνητικά σχόλια που εκφράστηκαν για την απόφαση του διευθυντή, δόθηκε στον Γιανγκ η ευκαιρία να εκφωνήσει τον λόγο του, σε εκδήλωση για τα δικαιώματα της κοινότητας των ομοφυλόφιλων.

«Μπορεί ήδη να το είχατε υποψιαστεί, αλλά θα σας το αποκαλύψω και ελπίζω αυτό να μην αλλάξει την άποψή σας για μένα. Είμαι ομοφυλόφιλος. Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να προσβάλει κάποιους, αλλά αυτός είμαι... Είχα σκοπό να ζητήσω συγγνώμη και να σας παρακαλέσω να μην σκέφτεστε διαφορετικά για μένα. Αλλά μετά κατάλαβα ότι δεν πρέπει να ζητήσω συγγνώμη, γιατί, αν υπάρχει ένα πράγμα που έμαθα σε αυτό το σχολείο, είναι ότι πάντα μπορούμε να είμαστε φίλοι, ακόμα και αν έχουμε σοβαρές διαφωνίες», είπε μεταξύ άλλων ο 18χρονος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top