ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ σε συνέντευξη τύπου της Μέρκελ: έφυγε άρον-άρον!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ σε συνέντευξη τύπου της Μέρκελ: έφυγε άρον-άρον!

​Επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη στην κοινή συνέντευξη Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ και του Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι, μετά από τη συνάντηση της Καγκελαρίου με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, στο Βερολίνο.

Οι δύο ηγέτες αναγκάστηκαν να φύγουν εσπευσμένα από την αίθουσα, όταν στο τέλος μία γυναίκα ρεπόρτερ άρχισε να φωνάζει ενάντια στον Αλ-Σίσι «Είναι δολοφόνος, είναι ναζί. Κάτω η στρατιωτική κυριαρχία».

Οι άνδρες της ασφάλειας αμέσως προσπάθησαν να την απομακρύνουν, με εκείνη όμως να μη σταματά τα συνθήματα και ταυτόχρονα από το πίσω μέρος της αίθουσας άλλοι φώναζαν «Ζήτω η Αίγυπτος».

Νωρίτερα, η Μέρκελ είχε επαινέσει τους στενούς οικονομικούς δεσμούς της Γερμανίας με την Αίγυπτο, λέγοντας ότι η χώρα είναι στρατηγικός εταίρος κλειδί στη Μέση Ανατολή και στον πόλεμο κατά του ισλαμιστικού εξτρεμισμού.

Η διήμερη επίσκεψη του Αλ-Σίσι στο Βερολίνο προκάλεσε αναταραχές, με ακτιβιστές να διοργανώνουν διαδοχικές διαμαρτυρίες στους δρόμους από όπου θα περνούσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος. Παράλληλα, μη κυβερνητικοί οργανισμοί- ανάμεσά τους και η Διεθνής Αμνηστία- ζήτησαν από την Ανγκελα Μέρκελ να καλέσει τον Αλ-Σίσι να βάλει τέλος στην κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top