ΑΝΗΣΥΧΙΑ: Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Νότιο Κορέα

Δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε πέντε νέα κρούσματα του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS), με αποτέλεσμα να αυξηθεί σε 30 ο αριθμός των κρουσμάτων σε διάστημα δύο εβδομάδων από την εμφάνιση του ιού. Ο τραγικός απολογισμός της εξάπλωσης του ιού είναι δύο νεκροί.

Πάντως, δεν έχει διαπιστωθεί μετάδοση του ιού από άνθρωποι σε άνθρωπο! Ωστόσο, η αύξηση έχει προκαλέσει προβληματισμό στους επιστήμονες, ενώ το εφιαλτικό σενάριο περιλαμβάνει μεταλλάξεις του ιού και ταχεία διάδοσή του, όπως είχε συμβεί με το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) το 2002-2003 από το οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους περίπου 800 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο MERS εντοπίστηκε για πρώτη φορά στον άνθρωπο το 2012 και προκαλείται από έναν κορονοϊό της ίδιας οικογένειας με εκείνον που προκαλεί το SARS. Ωστόσο το MERS έχει ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θανάτου που φθάνει το 38%, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο για το MERS.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top