ΑΥΤΟ είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2015 (ΕΙΚΟΝΕΣ)!

Βρίσκεται στην Ισπανία

ΑΥΤΟ είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2015 (ΕΙΚΟΝΕΣ)!

Στη κορυφή της λίστας με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2015, βρέθηκε το ισπανικό εστιατόριο El Celler de Can Roca, το οποίο επικράτησε του εστιατορίου Noma της Κοπεγχάγης που ήταν ο περσινός νικητής.

thrtrhtr.jpg

ytjtjtyjty.jpg

Η ετήσια εκδήλωση "50 Best Restaurants" που πραγματοποιήθηκε στο Guildhall του Λονδίνου, ανέδειξε νικητή το El Celler de Can Roca, του οποίου συνιδιοκτήτες είναι οι τρεις αδελφοί Ρόκα. Το γαστρονομικό αυτό αριστούργημα βρίσκεται στην Χιρόνα της Ισπανίας από το 1986. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού μάλιστα, το περιέγραψαν ως «η φιλοξενία στα καλύτερά της», ενώ το 2014 βρέθηκε στη δεύτερη θέση και το 2013 και πάλι στην πρώτη απομακρύνοντας από την κορυφή το Noma, με το οποίο τα τελευταία χρόνια εναλλάσσουν την πρωτιά.

thrtht.jpgyjtjtjtyj.jpg
Η Osteria Francescana στη Μόντενα της Ιταλίας σχεδόν άγγιξε φέτος τη νίκη μετακινούμενη στη δεύτερη θέση, ενώ το Central στη Λίμα ανέβηκε 11 θέσεις κι έφτασε στην τέταρτη, ρίχνοντας στην πέμπτη το Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με το Mugaritz στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, το Dinner by Heston Blumenthal του Λονδίνου, το Narisawa στο Τόκιο, το D.O.M στο Σάο Πάολο και το Gaggan στην Μπανγκόκ.

Να σημειώσουμε ότι ο διαγωνισμός αυτός, που διοργανώνεται από το 2002 από το περιοδικό Britain's Restaurant, ανταγωνίζεται πλέον τα γαστρονομικά αστέρια που χορηγούνται από τους οδηγούς της Michelin. Βασίζεται στις προσωπικές εμπειρίες περισσότερων από 1.000 σεφ, ιδιοκτητών εστιατορίων και ειδικών του χώρου των τροφίμων και όχι σε προκαθορισμένα κριτήρια. hrthtrth.jpg
Ωστόσο, η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε εν μέσω έντονης κριτικής σχετικά με τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Η γαλλική οργάνωση, Occupy 50 Best, πραγματοποίησε διαμαρτυρία κατηγορώντας τους διοργανωτές για σεξιστικές διακρίσεις, προκατάληψη και έλλειψη διαφάνειας στη διαδικασία επιλογής. Πριν από την επιλογή, ο διεθυντής του ομίλου Ουίλιαμ Ντρου, δήλωσε ότι οι διοργανωτές επιστράτευσαν φέτος την εταιρεία συμβούλων Deloitte ως ανεξάρτητο κριτή για να επιβλέψει τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Τέλος, ανακοινώθηκε ότι από το 2016, η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη κι όχι στη Βρετανία ως είθισται.

thtrh.jpgrthrthtr.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top