Πεκίνο: Απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους

Πρόκειται για την αυστηρότερη αντικαπνιστική νομοθεσία στην ιστορία της Κίνας

​Σε ισχύ τέθηκε σήμερα στο Πεκίνο η αυστηρότερη αντικαπνιστική νομοθεσία στην ιστορία της Κίνας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υψηλά πρόστιμα και μία γραμμή επικοινωνίας για καταγγελίες παραβάσεων.

Η νομοθεσία καθιστά παράνομο το κάπνισμα σε γραφεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία και νοσοκομεία και οι χώροι όπου θα παραβιάζεται η απαγόρευση θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1.460 ευρώ.

Οι χώροι που επανειλημμένως θα παραβιάζουν τη νομοθεσία θα κινδυνεύουν με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους, ενώ οι ίδιοι οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο περίπου 29,5 ευρώ.

Εκτός από το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους, ο νόμος απαγορεύει το κάπνισμα και σε ορισμένους εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Παρά την κυβερνητική εκστρατεία ενημέρωσης με αφίσες που εξηγούν τη νομοθεσία και έχουν αναρτηθεί σε εστιατόρια και γραφεία ανά την πρωτεύουσα, πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων θεωρώντας ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top