Η Βασίλισσα Ελισσάβετ ξέρει να κάνει deal- Έβγαλε εκατομμύρια ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια!

Υπό αναθεώρηση η ρήτρα που είχε διαπραγματευτεί σκληρά...

​Τα έσοδα της να αυξάνονται κατακόρυφα είδε τα τελευταία χρόνια η Βασίλισσα Ελισσάβετ, χάρη σε μια ρήτρα που διαπραγματεύτηκε σκληρά το 2011 με τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν και εφαρμόστηκε σε σχετική νομοθεσία, η οποία πλέον βρίσκεται υπό αναθεώρηση!

Πριν από τέσσερα χρόνια λοιπόν, κυβέρνηση και Μπάκιγχαμ συμφώνησαν ότι το παλάτι θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνονται περικοπές σε δημόσιους πόρους. Έτσι κατέληξαν, ότι ο μονάρχης θα λαμβάνει το 15% των κερδών από τη διαχείριση της περιουσίας του Crown Estate (ανέρχεται σε 13,7 δισ. ευρώ), καθώς επίσης και ότι το ποσό που θα λαμβάνει η βασίλισσα δεν θα είναι ποτέ μικρότερο από αυτό που είχε λάβει την προηγούμενη χρονιά.

Με αυτή τη ρήτρα, η Βασίλισσα Ελισσάβετ κατάφερε να αυξήσει κατά 15% την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει. Ενδεικτικά, το 2013-2014 μόνο έλαβε 55,6 εκατ. ευρώ (7 εκατ. ευρώ παραπάνω από ό,τι είχε υπολογίσει το Βρετανικό ΥΠΟΙΚ), ενώ το 2012-2013 έλαβε 43 εκατ. ευρώ.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε ότι η εν λόγω ρήτρα, χρειάζεται αναθεώρηση, ωστόσο αυτή δεν θα γίνει νωρίτερα από τον Απρίλιο του 2016, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μπάκιγχαμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top