Ρουκέτα σκόρπισε το θάνατο σε σχολικό συγκρότημα-2 μαθητές και 1 δάσκαλος ΝΕΚΡΟΙ

Τραγωδία στο Αφγανιστάν

Ρουκέτα σκόρπισε το θάνατο σε σχολικό συγκρότημα-2 μαθητές και 1 δάσκαλος ΝΕΚΡΟΙ

​Ένας δάσκαλος και δύο μαθητές σκοτώθηκαν χθες όταν μια ρουκέτα έπληξε σχολικό κτιριακό συγκρότημα στο ανατολικό Αφγανιστάν, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καθώς οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στη χώρα συνεχίζουν να σκοτώνουν πολυάριθμους άμαχους.

Στις επαρχίες οι οποίες πλήττονται περισσότερο, οι οικογένειες αποφεύγουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο διότι φοβούνται, και ορισμένα σχολεία έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τη λειτουργία τους.

Στη χθεσινή επίθεση στην επαρχία Λογκάρ τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποιοι διέπραξαν την επίθεση, δήλωσε ο Μπαράκι Μπαράκ, αξιωματούχος στην επαρχία.

Το υπουργείο Παιδείας του Αφγανιστάν καταδίκασε την επίθεση με ανακοίνωσή του.

Οι μάχες στο Αφγανιστάν συνεχίζονται και κλιμακώνονται μετά την αποχώρηση των περισσότερων ξένων δυνάμεων το 2014. Στη βόρεια επαρχία Μπαγλάν, τουλάχιστον 18 σχολεία έκλεισαν τον Μάιο εξαιτίας φόβων για την ασφάλεια των μαθητών, σύμφωνα με τον επαρχιακό διευθυντή των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας Άμπντουλ Ρασίντ.

“Πέντε από τα σχολεία αυτά παραμένουν κλειστά. Ζητώ από την κυβέρνηση και τους Ταλιμπάν να αφήσουν τα παιδιά του Αφγανιστάν να πηγαίνουν στο σχολείο”, είπε ο Ρασίντ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top