Ρωσία: Ένας Έλληνας στη λίστα με τα 89 πολιτικά πρόσωπα που απαγορεύεται να εισέλθουν στη χώρα

Πρόκειται για αντίποινα στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία

Ρωσία: Ένας Έλληνας στη λίστα με τα 89 πολιτικά πρόσωπα που απαγορεύεται να εισέλθουν στη χώρα

​Mια λίστα με 89 πολιτικά πρόσωπα από την Ευρώπη, τα οποία απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ρωσία, έχει καταρτίσει η Μόσχα. Μάλιστα σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται και ένας Έλλ��νας επιχειρηματίας και σύμβουλος επενδύσεων, ο Θεόδωρος Μαργέλλος.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, επιβεβαίωσε την Παρασκευή την ύπαρξη της λίστας και επεσήμανε ότι πρόκειται για αντίποινα στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Ο Θεόδωρος Μαργέλλος είχε δραστηριοποιηθεί μεταξύ άλλων και στην Ουκρανία και είχε κατηγορηθεί από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο για την υπόθεση των CDS. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε κρίνει τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ στην αγοραπωλησία για τα CDS, ψευδείς και συκοφαντικούς.

Πάντως, ο κ. Μαργέλλος υποστήριξε ότι «δεν έχει ιδέα» γιατί βρίσκεται στην εν λόγω λίστα, μιλώντας στην «Καθημερινή».

«Η Ρωσία έχει απαγορεύσει τους τελευταίους μήνες σε πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς την είσοδο στα εδάφη της. Όμως πλέον προχώρησε και στη δημοσιοποίηση των ονομάτων» δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ρούτε από την πλευρά του είπε ότι η κυβέρνησή του "καταδικάζει" αυτήν την απόφαση. «Η ρωσική λίστα δεν βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, δεν είναι διαφανής και είναι αδύνατο να την προσβάλεις» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ τη λίστα με τα 89 ονόματα: onomatarwsia.pdfonomatarwsia.pdf

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top