ΙΣΧΥΡΟΣ σεισμός 8,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι

ΙΣΧΥΡΟΣ σεισμός 8,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

​Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε αν��ικτά των ανατολικών ακτών της Ιαπωνίας, η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Τόκιο αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού έκανε λόγο για σεισμική δόνηση μεγέθους 8,5 Ρίχτερ, ενώ το Ινστιτούτο Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ για σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τις νήσους Ογκασαουάρα νότια του Τόκιο και είχε εστιακό βάθος 590 χιλιομέτρων.

erat.jpg
Τα κτίρια στην πρωτεύουσα ταρακουνήθηκαν για περίπου ένα λεπτό γύρω στις 14:30 ώρα Ελλάδας (20:30 τοπική ώρα), μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για ζημιές, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η εταιρεία Tokyo Electric Power Co γνωστοποίησε ότι δεν έχουν καταγραφθεί προβλήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Οι διάδρομοι προσγείωσης- απογείωσης στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο λειτουργούν κανονικά, διακόπηκαν ωστόσο τα δρομολόγια της υπερταχείας που συνδέει το Τόκιο με την Οζάκα λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top