Σαρκοζί: «Οι Ρεπουμπλικάνοι» είναι το ΝΕΟ όνομα του κόμματός του!

Άλλαξε ονομασία-Το ανακοίνωσε ο ίδιος

​Σε «Ρεπουμπλικάνοι» μετονομάστηκε το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί! Το βράδυ της Παρασκευής επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για την μετονομασία του κόμματος του, «Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα» (UMP), από τον ίδιο τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας (2007-2012).

Μάλιστα, η μετονομασία αυτή ήταν η πρώτη που έδειξε μια έντονη επιθυμία αλλαγής της εικόνας του κόμματος και προετοιμασίας ενόψει της μάχης των προεδρικών εκλογών του 2017.

«”Ρεπουμπλικάνοι”, δεν είναι μόνο το νέο όνομα ενός κόμματος. Είναι ένα σύνθημα για όλες εκείνες και όλους εκείνους που υποφέρουν βλέποντας τη Δημοκρατία να χάνει έδαφος καθημερινά και θέλουν να αντιτάξουν σε αυτή την οπισθοχώρηση μια αποφασιστική άρνηση», ανέφερε ο Σαρκοζί σε ένα «κάλεσμα» το οποίο δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο την προηγουμένη του συνεδρίου του κόμματος, στον ιστότοπο republicains.fr.

«”Ρεπουμπλικάνοι” είναι επίσης το όνομα όσων επιλέγουν πάντα την ελευθερία, σε κάθε της μορφή», συνέχισε ο Σαρκοζί στο κείμενο πάνω από το οποίο δεσπόζει το νέο σύμβολο του κόμματος: ένα τρίχρωμο R (μπλε, λευκό, κόκκινο) που παραπέμπει στο γαλλικό εθνικό σύμβολο.

Η έγκριση για την μετονομασία του κόμματος, κατόπιν πρότασης του κ. Σαρκοζί έγινε μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή και στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μέλη του κόμματος.

Περίπου το 46% των μελών του UMP - 97.440 πρόσωπα - έλαβαν μέρος στη διαδικασία αυτή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η ηγεσία του κόμματος εκ των οποίων το 83% τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του ονόματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top