Αναστασιάδης-Ακιντζί είπαν το ναι σε άνοιγμα οδοφραγμάτων

Σε 5 μέτρα Oικοδόμησης Eμπιστοσύνης συμφώνησαν

​Πέντε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, συμφωνήθηκαν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών, των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

Tα 5 Mέτρα Oικοδόμησης Eμπιστοσύνης:

1. Διάνοιξη οδοφραγμάτων αρχίζοντας από τη Λεύκα και τη Δερύνεια.
2. Ένωση συστημάτων ηλεκτρισμού των δύο πλευρών
3. Ενοποίηση της κινητής τηλεφωνίας
4. Τερματισμός παρεμβολών στις ραδιοφωνικές συχνότητες
5. Συμφωνία για κατάρτιση επιτροπής ισότητας των δύο φύλων

Καθορίστηκαν επίσης και οι ημερομηνίες συνάντησης των δύο ηγέτων που είναι 17η και 29η ��ουνίου καθώς και η 10η και 27η Ιουλίου.

Η σημερινή συνάντηση μεταξύ των ηγετών ήταν η δεύτερη, η οποία γίνεται στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στο κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε

Σε μήνυμα του στο Twitter μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών ο κ. Έιντε επισημαίνει ότι έγινε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις οι οποίες είναι ενθαρρυντικές.

Δημιουργική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, σημειώνοντας ταυτόχρονα την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για επίτευξη λύσης, το συντομότερο δυνατόν, η οποία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top