ΑΥΤΕΣ είναι οι ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου!

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή η Μέρκελ

ΑΥΤΕΣ είναι οι ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου!

​Με την Άνγκελα Μέρκελ να οδηγεί την «κούρσα» για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο!

H Γερμανίδα καγκελάριος βρίσκεται στην πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την Χίλαρι Κλίντον, την υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στη «μάχη» για τον Λευκό Οίκο και τη φιλάνθρωπο Μελίντα Γκέιτς.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, έπεσε από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση και την ακολουθεί η Μέρι Μπάρα, διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπεσε από την πέμπτη στην έκτη θέση και η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, είναι έβδομη στην κατάταξη.

0520_power-women-collage-2015_1200x675.jpg

Τις θέσεις οκτώ και εννέα καταλαμβάνουν δύο «κραταιές κυρίες» του Ίντερνετ, η γενική διευθύντρια του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ και η διευθύνων σύμβουλος του YouTube, Σούζαν Γουοτζίνσκι, ενώ την δεκάδα συμπληρώνει η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

Οι γυναίκες που μπήκαν πρώτη φορά στη λίστα του έγκριτου περιοδικού είναι 19, ενώ, όπως σας έχουμε ενημερώσει, η 25χρονη τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ έκανε ρεκόρ, καθώς είναι η νεαρότερη η οποία μπήκε στην κατάταξη.

Από τον χώρο της showbiz, στη λίστα συναντάμε τις Όπρα Γούινφρεϊ (12), Μπιγόνσε (21), Έλεν ντε Τζένερις (50), Αντζελίνα Τζολί (54), Σοφία Βεργκάρα (54) και Σακίρα (81), ενώ εκτός της φετινής λίστας έμειναν η Λέιντι Γκάγκα και η Ζιζέλ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top