Αυτά είναι: Η Ελβετία δίνει… 3.000 ευρώ σε πρόσφυγες για να γίνουν αγρότες!

Το τριετές πιλοτικό πρόγραμμά της τέθηκε σε ισχύ

Την στιγμή που στην Ελλάδα ακούμε σενάρια για στάση πληρωμών, έρχεται η Ελβετία να ανακοινώσει ότι δίνει μέχρι και 3.000 ευρώ μισθό σε πρόσφυγες για να εργαστούν ως αγρότες! Ναι, καλά ακούσατε 3.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ελβετών Αγροτών και το υφυπουργείο Μετανάστευσης (SEM) τάχθηκαν υπέρ της απασχόλησης των προσφύγων και έτσι τέθηκε σε ισχύ πιλοτικό πρόγραμμα τριών ετών, με την πρόσληψη προσφύγων που θα εργαστο��ν στους Ελβετικούς αγρούς!

Δέκα αγροκτήματα σε όλη την Ελβετία έχουν επιλεγεί για αυτή την πιλοτική δοκιμή και ήδη αρκετοί είναι οι πρόσφυγες εργαζόμενοι που έχουν συμφωνήσει να εργαστούν, γεγονός που δεν μας εκπλήσσει καθόλου λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον παχυλό μισθό που προσφέρεται.

ΡΤΗΤΡΗΤΡΗ.jpg
Ο μισθός του νεοπροσληφθέντα «αγρότη» για τον πρώτο μήνα θα είναι 2.000 ευρώ, ενώ τον δεύτερο μήνα θα αυξηθεί και θα φτάσει ακόμα και τα 3.000 ευρώ!

Ήδη η Ένωση Ελβετών Αγροτών ξεκίνησε εκστρατεία υποδοχής μεταναστών, στους οποίο��ς εκτός από εργασία, θα δώσει και τη δυνατότητα εκμάθησης της γλώσσας. Έτσι, και την δουλίτσα τους θα έχουν και άπταιστα γαλλικά θα μάθουν!
γφηγφη.jpg
Σύμφωνα με την Ένωση, οι πρόσφυγες που θα προσληφθούν θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και να ενσωματωθούν αρμονικά στην τοπική κοινωνία. Βέβαια και οι αγρότες θα ωφεληθούν από αυτό πρόγραμμα, μιας και δεν θα χρειάζεται πλέον να ψάχνουν για εποχικούς εργάτες ή για εργάτες εκτός συνόρων της χώρας.
Το SEM και η Ένωση Αγροτών επεσήμανε ότι ο γεωργικός τομέας απασχολεί περίπου 25.000 έως 35.000 ξένους εποχικούς εργαζομένους κυρίως Πολωνούς η Πορτογάλους. Λέτε να πάμε στο τέλος να πάρουμε κι εμείς τα (Ελβετικά) βουνά;
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top