Κατάρ: Απαγορεύεται στους Νεπαλέζους εργάτες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για τις κηδείες

Προκειμένου να μην μείνουν πίσω τα έργα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022

Κατάρ: Απαγορεύεται στους Νεπαλέζους εργάτες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για τις κηδείες

Η κυβέρνηση του Κατάρ απαγόρευσε σε εργάτες με καταγωγή από το Νεπάλ, οι οποίοι δουλεύουν στην χώρα για την οικοδόμηση των σταδίων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους προκειμένου να παραβρεθούν στις κηδείες των συγγενών τους που χάθηκαν από τον φονικό σεισμό! Ο λόγος της απαγόρευσης είναι για να μην μείνουν πίσω τα έργα!

«Μετά από το σεισμό της 25ης Απριλίου, ζητήσαμε από όλες τις εταιρείες στο Κατάρ να δώσουν ειδική άδεια και να καλύψουν τα ταξιδιωτικά εισιτήρια σε εργάτες από το Νεπάλ. Όμως, σε όσους δουλεύουν για τις εγκαταστάσεις και προετοιμασία του Παγκόσμιου Κυπέλλου, δεν τους έχει επιτραπεί να φύγουν λόγω της πίεσης για να ολοκληρώσουν τα έργα στην ώρα τους», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας του Νεπάλ, Τεκ Μπαχαντούρ Γκουρούνγκ.
«Έχουν χάσει συγγενείς και τα σπίτια τους και υπομένουν πολύ δύσκολες συνθήκες στο Κατάρ. Αυτό επιδεινώνει ακόμη ��ερισσότερο τον πόνο τους», επισημαίνει ο υπουργός, ενώ προσθέτει πως «Θέλουμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση του Κατάρ και φορείς όπως η FIFA, επειδή ο λαός μας χρειάζεται τις θέσεις εργασίας και το Νεπάλ χρειάζεται τα χρήματα περισσότερο από ποτέ».
«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον λαό του Νεπάλ και των άλλων εργαζομένων στο Κατάρ, αλλά εμείς πρέπει να τους βοηθήσουμε και δεν μπορούμε να σιωπούμε άλλο», καταλήγει.
Συνολικά, 1.500.000 μετανάστες απασχολούνται για τις προετοιμασίες του Παγκόσμιου Κυπέλου του 2022 στο Κατάρ, εκ των οποίων 400.000 έχουν καταγωγή από το Νεπάλ και οι υπόλοιποι κυρίως από την Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top