Μακελειό στη Συρία: Τουλάχιστον 400 άτομα σκότωσαν οι τζιχαντιστές στην Παλμύρα

Αλλά και οι δυνάμεις του Άσαντ σκότωσαν 300 αντάρτες

Μακελειό στη Συρία: Τουλάχιστον  400 άτομα σκότωσαν οι τζιχαντιστές στην Παλμύρα
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το μακελειό στην Συρία. Όπως μετέδωσε σήμερα η συριακή κρατική τηλεόραση, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 400 ανθρώπους στην αρχαία πόλη της Παλμύρας και τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά!

Το ρεπορτάζ της τηλεόρασης επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων της πόλης με τις φημισμένες ρωμαϊκές αρχαιότητες.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, από την άλλη, ανέφεραν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι εκατοντάδες πτώματα κείτονταν στους δρόμους της πόλης μετά την κατάληψή της από το Ισλαμικό Κράτος, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με αυτούς, τα θύματα πιστεύεται ότι ήταν κάτοικοι πιστοί στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον 300 αντάρτες σκοτώθηκαν ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι πιστές στον Άσαντ ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την απελευθέρωση των στρατιωτών που είχαν παγιδευτεί σε ένα νοσοκομείο της πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ, στα βορειοδυτικά της χώρας, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Η τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε επίσης ότι ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπο��ίας συνετρίβη στην επαρχία του Χαλεπιού λόγω «τεχνικού προβλήματος», αν και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζουν ότι το κατέρριψαν.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top