Τον νέο πρόεδρο της χώρας εκλέγουν σήμερα οι Πολωνοί

Μεταξύ του κεντροδεξιού Κομορόφσκι και του συντηρητικού λαϊκιστή Ντούντα

Τον νέο πρόεδρο της χώρας εκλέγουν σήμερα οι Πολωνοί
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Πολωνοί, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που αναμένεται ότι θα εξελιχθούν σε θρίλερ αφού οι δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής δεν δείχνουν ξεκάθαρο νικητή μεταξύ του απερχόμενου κεντροδεξιού προέδρου Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι και του συντηρητικού, λαϊκιστή Αντρέι Ντούντα.

Νωρίς το πρωί, σε ένα εκλογικό κέντρο της Βαρσοβίας η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν σημαντικά μικρότερη σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο. Σε μια ένδειξη της σχετικής ευημερίας που απολαμβάνει η Πολωνία -τουλάχιστον στην πρωτεύουσα- από τους τέσσερις πρώτους ψηφοφόρους οι τρεις έφτασαν στο κέντρο επιβαίνοντας σε καινούρια αυτοκίνητα.

«Ψηφίζουμε Ντούντα, όχι τόσο επειδή τον θέλουμε αλλά γιατί είμαστε εναντίον του Κομορόφσκι», είπε ένα ζευγάρι. Μια συνταξιούχος, από την άλλη, επέλεξε ξανά τον απερχόμενο πρόεδρο χαρακτηρίζοντας τον «σοβαρό και σταθερό άνθρωπο».

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) οπότε και θα ανακοινωθούν τα πρώτα exit poll, δίνοντας μια αρχική ένδειξη για το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top