Απαγορεύει την μπούρκα σε δημόσιους χώρους η Ολλανδία

Θα επιτρέπεται στις Μουσουλμάνες να την φορούν στους δρόμους

​Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αποφάσισε να απαγορεύσει στις γυναίκες να φορούν σε ορισμένους δημόσιους χώρους ενδυμασίες που κρύβουν εντελώς το πρόσωπο, όπως η μπούρκα και το νικάμπ. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, φέρνοντας εκ νέου στο προσκήνιο το ζήτημα της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών.

«Οι ενδυμασίες που κρύβουν το πρόσωπο θα απαγορευτούν σε εκπαιδευτικά και νοσηλευτικά ιδρύματα, σε κυβερνητικά κτήρια και στα ΜΜΕ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Η απαγόρευση δεν ισχύει πάντως για τους δρόμους παρά μόνο «σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου είναι αναγκαίο οι άνθρωποι να μπορούν να βλέπ��υν ο ένας τον άλλον ή για λόγους ασφαλείας» εξήγησε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Το σχέδιο νόμου δεν έχει θρησκευτικές ρίζες. Η κυβέρνηση επιδιώκει να πετύχει μια ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας των ανθρώπων να ντύνονται όπως επιθυμούν και της δυνατότητας να επικοινωνούν και να αναγνωρίζονται» διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι όσοι παραβαίνουν τον νόμο θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 405 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top