Ξεμπρόστιασαν γιατρό που αποκοιμήθηκε σε εφημερία- «Είμαστε άνθρωποι και εμείς» λένε οι γιατροί

Φωτο με μήνυμα «Κι εγώ έχω αποκοιμηθεί» ανέβασαν στα social media, συνάδελφοί της από όλο τον κόσμο

Ξεμπρόστιασαν γιατρό που αποκοιμήθηκε σε εφημερία- «Είμαστε άνθρωποι και εμείς» λένε οι γιατροί

​Την απόλυτη συμπαράσταση γιατρών από όλο τον κόσμο δέχτηκε μία εκπαιδευόμενη γιατρός, η οποία απαθανατίστηκε να έχει αποκοιμηθεί σε νοσοκομείο στο Μοντερέι του Μεξικού κατά τη διάρκεια εφημερίας, με τη φώτο να δημοσιεύεται από μεξικάνικο blog.

doctor2.jpg

Tο θέμα έκανε το γύρο του διαδικτύου και γιατροί από όλο τον κόσμο έσπευσαν να την υπερασπιστούν, ανεβάζοντας φωτογραφίες με τους ίδιους να έχουν αποκοιμηθεί σε διάφορα σημεία των νοσοκομείων όπου εργάζονται, και το hashtag: «Κι εγώ έχω αποκοιμηθεί». Οι ίδιοι θέλησαν να περάσουν το μήνυμα ότι "είμαστε κι εμείς άνθρωποι", και να τονίσουν ότι κάποιες φορές τα ωράρια τους είναι εξαντλητικά.

Το blog σημείωνε: «Γνωρίζουμε ότι είναι μια κουραστική δουλειά, αλλά οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη δουλειά τους. Υπάρχουν δεκάδες ασθενείς που χρειάζονται την προσοχή τους και τη φροντίδα τους».

doctor3.jpg
Οι εκπαιδευόμενοι γιατροί στο Μεξικό, όταν βρίσκονται στο τελικό στάδιο της εκπαίδευσης τους, μπορεί να εργάζονται και για 36 συνεχόμενες ώρες, γι’ αυτό χρειάζονται «τη συμπάθεια μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός Χουάν Κάρλος στο BBC.

Πάντως, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαφωνούν στο αν είναι σωστό να αποκοιμιούνται οι γιατροί εν ώρα υπηρεσίας και για το α�� οι εκπαιδευόμενοι εργάζονται τόσο σκληρά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top