Πατριάρχης Μόσχας: «Aς χάσουμε στην Eurovision, να αποφύγουμε τις τραγουδίστριες με τα γένια»

"Να οργανώσουμε το δικό μας διαγωνισμό που θα προβάλλει την κουλτούρα μας"-Πρώτη ανάρτηση: 22/05/2015 00:00

Πατριάρχης Μόσχας: «Aς χάσουμε στην Eurovision, να αποφύγουμε τις τραγουδίστριες με τα γένια»

​Κατά του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision τάχθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος λέγοντας, πως προτιμά να χάσει στον διαγωνισμό η Ρωσία, και να αποφευχθεί έτσι η εισβολή «τραγουδιστριών με γένια» την επόμενη χρονιά, αναφερόμενος στη νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, την Κοντσίτα Βουρστ από την Αυστρία.

Η Πολίνα Γκαγκάρινα, η οποία εκπροσωπεί τη Ρωσία στον φετινό διαγωνισμό, θεωρείται ένα από τα φαβορί του τελικού, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Βιέννη.

Ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας αντιπρότεινε ότι η χώρα του πρέπει να υποστηρίζει «τα νανουρίσματα, τις θρησκευτικές ωδές και τα πατριωτικά τραγούδια».

«Πρέπει να οργανώσουμε το δικό μας διαγωνισμό που θα προβάλλει την κουλτούρα μας, με στόχο να την παρουσιάσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο» επισήμανε ο ίδιος, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρα��τορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Το 2014, έντονες ήταν οι αντιδράσεις από πολλούς εκπροσώπους της πολιτικής ζωής της Ρωσίας για τη νίκη της Κοντσίτα, με την ορθόδοξη Εκκλησία να την χαρακτηρίζει μάλιστα ως μία νίκη «που νομιμοποιεί την αμαρτία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top