Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια- 2.500 βαρέλια πετρελαίου διέρευσαν στη θάλασσα

Πετρελαιαγωγό ύπέστη ρωγμή και σφραγίστηκε μετά από 3 ώρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια-  2.500 βαρέλια πετρελαίου διέρευσαν στη θάλασσα

​Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η νότια Καλιφόρνια στις ΗΠΑ εξαιτίας δύο πετρελαιοκηλίδων, έκτασης σχεδόν 14,5 χιλιομέτρων, που έχουν σχηματιστεί στα ανοικτά των ακτών.

_83129026_hi027303772.jpg
Εκφράζονται φόβοι ότι περίπου 2.500 βαρέλια αργού πετρελαίου έχουν διαρρεύσει στη θάλασσα, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία Plains All American Pipeline. Οι πετρελαιοκηλίδες κοντά στην Σάντα Μπάρμπαρα προκλήθηκαν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε πετρελαιαγωγό την Τρίτη, ο οποίος υπέστη ρωγμή. Ο πετρελαιαγωγός σφραγίστηκε τρεις ώρες αργότερα, όμως η καταστροφή είχε ήδη συντελεστεί, ενώ παραμένει άγνωστο πόσο καιρό θα διαρκέσει ο καθαρισμός.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την προστασία της ακτογραμμής της Καλιφόρνιας», δήλωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν, ο οποίος κήρυξε χθες την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου η πολιτεία «να κινητοποιήσει γρήγορα όλα τα διαθέσιμα μέσα».
_83129706_hi027306181.jpg
Στην περιοχή απαγορεύτηκαν όλες οι ψυχαγωγικές και αλιευτικές δραστηριότητες. Οι ειδικοί σε θέματα περιβάλλοντος ανησυχούν ότι το πετρέλαιο που έχει διαρρεύσει στη θάλασσα απειλεί την άγρια ζωή, περιλαμβανομένων των πουλιών και των φαλαινών.
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία δήλωσε μέσω του εκπροσώπου της, Ντάρεν Πάλμερ, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την πετρελαιοκηλίδα και θα επωμιστεί και το κόστος καθαρισμού.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top