Κολομβία: 40 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση!

Yπερχείλισε ποταμός εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής

Κολομβία: 40 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση!

Κατολίσθηση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Σάλγκαρ της βορειοδυτικής Κολομβίας, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής και της υπερχείλισης ενός ποταμού, με αποτέλεσμα 40 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες ακόμα αγνοούνται.

_83076799_027273540-1.jpg
Από την υπερχείλιση του ποταμού τόνοι λάσπης και νερού κατέκλυσαν το Σάλγκαρ, στην επαρχία Αντιοκία. «Η τραγωδία είναι τεράστια. Υπάρχουν πολλοί νεκροί ακόμη, ολόκληρη η πόλη έχει καταρρεύσει» είπε η Σούλμα Οσόριο, μια αξιωματούχος της περιοχής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Caracol.

_83076683_83076677.jpg
Κατεστραμμένα σπίτια, δρόμοι καλυμμένοι από λάσπη και χαλάσματα, και κάτοικοι να αναζητούν στα συντρίμμια τυχόν εγκλωβισμένους είναι μόνο μερικές από τις εικόνες στο σημείο.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος αναχώρησε για το Σάλγκαρ και ανακοίνωσε, με μήνυμά του στο Twitter, ότι η κυβέρνηση θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στα θύματα. Στην περιοχή σπεύδει επίσης και ο πρώην πρόεδρος της χώρας, ο Άλβαρο Ουρίμπε, που σήμερα είναι γερουσιαστής και παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Κολομβίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top