Αυτό θα πει ΕΝΣΤΙΚΤΟ: άκουσε την μαμά του και έγινε… εκατομμυριούχος!

Διαβάστε την ιστορία του

Αυτό θα πει ΕΝΣΤΙΚΤΟ: άκουσε την μαμά του και έγινε… εκατομμυριούχος!

​Απίστευτη είναι η ιστορία ενός εκατομμυριούχου, ο οποίος εμπιστεύτηκε το ένστικτό του και έγινε πλούσιος!

m-2_38.jpg
Συγκεκριμένα ο Ταρίκ Φάριντ πήγε κόντρα στις προβλέψεις των ειδικών, άκουσε τη συμβουλή της μητέρας του και έγινε εκατομμυριούχος φτιάχνοντας κολοσσό μισού δις. στις ΗΠΑ.
m-3_29.jpg
Στα 17 του χρόνια δανείστηκε 5.000 δολάρια από τους γονείς του και αγόρασε ένα ανθοπωλείο στο East Haven, του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ.

Μέσα σε δυο χρόνια κατάφερε να έχει στην κατοχή του τέσσερα παρόμοια καταστήματα. Μετά από επτά χρόνια, η επιχείρηση που είχε δεν του ήταν αρκετή και θέλησε να την εξελίξει…

Άρχισε λοιπόν να δημιουργεί ανθοδέσμες για… φάγωμα. Πήρε τους ανανάδες, τα καρπούζια και τα μήλα και τα βούτηξε στη σοκολάτα… στην συνέχεια τα μετέτρεψε σε πανέμορφα μπουκέτα!

Όπως ο ίδιος δήλωσε στο Business Ιnsider, τότε όλοι του είπαν ότι ήταν μια λάθος κίνηση:

«Κανείς δεν ασχολείται με κάτι τέτοιο. Άρα δεν καταλαβαίνω πως πιστεύεις ότι θα πετύχεις κάτι με αυτό» του είχε πει ένας επαγγελματίας από τον οποίο ζήτησε μια συμβουλή.

Όταν όμως πήρε μια από τις νέες του φρουτένιες συνθέσεις στο σπίτι και τις είδε η μητέρα του, του είπε: «Θα γίνει επιτυχία».

Αυτή ήταν όλη κι όλη η ενθάρρυνση που χρειαζόταν για να ξεκινήσει κάτι που μέσα του είχε ήδη αποφασίσει.

Το ένστικτό του και το ένστικτο της μητέρας του αποδείχθηκαν αλάνθαστα, αφού αυτή τη στιγμή, η εταιρεία του «Edible Arrangements» είναι από τα πλέον επιτυχημένα franchise διεθνώς. Την πρώτη ημέρα λειτουργίας της είχε 30 παραγγελίες.

Τον πρώτο χρόνο αποδείχθηκε κερδοφόρα. Τον δεύτερο χρόνο το κέρδος διπλασιάστηκε. Ξεκίνησε να κάνει franchise το 2001 και έκτοτε έφτασε να είναι μια επιχείρηση με τζίρο 500 εκατ. δολαρίων, με πάνω από 1.200 καταστήματα franchise.

m-5_19.jpg
Στη λίστα των 5.000 κορυφαίων εταιρειών franchise του περιοδικού Entrepreneur καταλαμβάνει την 40η θέση.

«Δεν πρέπει να φοβάσαι να πηγαίνεις κόντρα στις συμβουλές των ειδικών, όταν στην καρδιά σου πιστεύεις ότι αυτό που πας να κάνεις είναι σωστό» καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top