ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ οι δυο ΦΩΤΟ: ΔΕΙΤΕ πως ήταν το κοριτσάκι στην Συρία πριν και μετά τον βομβαρδισμό!

Η διαφορά σπαράζει καρδιές

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ οι δυο ΦΩΤΟ: ΔΕΙΤΕ πως ήταν το κοριτσάκι στην Συρία πριν και μετά τον βομβαρδισμό!

​Θλίψη και κόμπο στο στομάχι προκαλούν οι φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα ο φωτογράφος του πρακτορείου Reuters, Bassam Khabieh, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα τη Δαμασκό στη Συρία και κατέγραψε εικόνες κατά την άφιξη κλιμακίου του Ερυθρού Σταυρού.

Κατά την άφιξη της βοήθειας, η ατμόσφαιρα γύρω από το κομβόι ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστη: δεκάδες παιδιά με το χαμόγελο στα χείλη συγκεντρώθηκαν για να υποδεχτούν το φαγητό και την ιατρική φροντίδα.

Ο Khabieh, τράβηξε δυο φωτογραφίες της 4χρονης Ghazal, πριν και μετά τους βομβαρδισμούς. Η διαφορά σπαράζει καρδιές!

plalqpal2.jpg
plalqpal3.jpg
«Όταν έφθασε το κομβόι του Ερυθρού Σταυρού, τα παιδιά μαζεύτηκαν γύρω από τους εθελοντές ελπίζοντας σε φάρμακα και τρόφιμα. Εκεί, μου ζήτησαν να τα φωτογραφίσω ώστε να δουν τον εαυτό τους στην οθόνη της μηχανής. Πρώτα τράβηξα τη Ghazal και έπειτα την αδερφή της, η οποία κρατούσε ένα μωρό, τη Suhair, και μου ζήτησε να τη φωτογραφίσω τη στιγμή που φιλά το παιδί. Καθώς τραβούσα φωτογραφίες, μια οβίδα έσκασε στην περιοχή. Αμέσως τα παιδιά ούρλιαξαν και έκλαιγαν ενώ τριγύρω υπήρχε σκόνη και αίμα. Η οβίδα σκότωσε μια γυναίκα-μέλος του Ερυθρού Σταυρού. Τα παιδιά ήταν τρομοκρατημένα, ειδικά όταν αντίκρισαν τη γυναίκα καλυμμένη με αίμα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που συνειδητοποίησα πώς ένα αθώο παιδικό γέλιο μετατρέπεται σε ουρλιαχτά και δάκρυα. Δευτερόλεπτα πριν την επίθεση, τα παιδιά με κοιτούσαν χαρούμενα που θα έβγαζαν φωτογραφία. Ήταν μια θλιβερή στιγμή. Τη μια στιγμή τραβούσαν παιδιά γεμάτα χαρά και γέλιο. Την επόμενη τα ίδια πρόσωπα ήταν ταραγμένα, έκλαιγαν», περιέγραψε ο φω��ογράφος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top