Στο στόχαστρο γνωστή γαλλίδα πρώην υπουργός για... φουλάρια Hermès!

«Πολιτική συνωμοσία» στο κόμμα της βλέπει η Ρασιντά Ντατί

Στο στόχαστρο γνωστή γαλλίδα πρώην υπουργός για... φουλάρια Hermès!

​«Πολιτική συνωμοσία» στο κόμμα της βλέπει η Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο για έξοδα του υπουργείου της την περίοδο 2007 - 2010.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία αρνήθηκε να καλύψει έξοδα ύψους 9.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για πολυτελή ρούχα, φουλάρια, δώρα, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, το Cour Des Comptes αποφάσισε ότι το κράτος δεν θα έπρεπε να πληρώσει για φουλάρια Hermès, γραβάτες και άλλα αντικείμενα πολυτελείας, ενώ επίσης αποφάνθηκε αρνητικά και για 180.000 ευρώ που είχαν ξοδευτεί για «συμβουλευτικές επικοινωνίας» μεταξύ του 2007 και του 2010- τα περισσότερα εκ των οποίων πήγαν σε μια εταιρεία που ανήκει σε φίλο του τότε προέδρου, Νικολά Σαρκοζί.

Οι ελεγκτές του κράτους εκτίμησαν ότι δεν κατατέθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τα έξοδα.

Η γαλλική νομοθεσία ορίζει ότι αυτός που είναι υπεύθυνος για τα λογιστικά βιβλία του υπουργείου θα κληθεί να πληρώσει τον... λογαριασμό.

Η Ντατί, ευρωβουλευτής πλέον με το κόμμα του Σαρκοζί UMP, υπερασπίστηκε τις δαπάνες, λέγοντας ότι είναι συνηθισμένη πρακτική η αγορά δώρων για ξένους διπλωμάτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top