Κραυγή αγωνίας της Unesco για την αρχαία πόλη της Παλμύρας: Οι τζιχαντιστές απειλούν τα μνημεία

Πρόκειται για έναν αναντικατάστατο θησαυρό για τον συριακό λαό και για όλον τον κόσμο

Κραυγή αγωνίας της Unesco για την αρχαία πόλη της Παλμύρας: Οι τζιχαντιστές απειλούν τα μνημεία

​Να καταστρέψουν την αρχαία πόλη της Παλμύρας, έναν σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο στη συριακή έρημο που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, απειλούν οι τζιχαντιστές.

Για αυτό το λόγο, η γενική διευθύντρια της Unesco, Ιρίνα Μπόκοβα, απευθύνει έκκληση σε όλες τις εμπόλεμες πλευρές στη Συρία να προστατεύσουν την Παλμύρα.

«Ανησυχώ πολύ από τις πληροφορίες που φτάνουν από την Παλμύρα. Πρέπει να σώσουμε την Παλμύρα. Καλώ όλες τις εμπόλεμες πλευρές να προστατεύσουν την Παλμύρα και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσουν την καταστροφή της», ανέφερε η Μπόκοβα σε μήνυμα που απέστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η τοποθεσία αυτή, που είναι χαρακτηρισμένη ως θησαυρός Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, έχει λεηλατηθεί κατά τα τέσσερα χρόνια του εμφυλίου στη Συρία μολονότι είναι «ένας αναντικατάστατος θησαυρός για τον συριακό λαό και για όλον τον κόσμο», τόνισε στο ίδιο μήνυμα.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες ο συριακός στρατός πολεμά τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε απόσταση 1-2 χιλιομέτρων από την Παλμύρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top