Στην Κούβα ο Φρανσουά Ολάντ- Ιστορικής σημασίας η επίσκεψη του

Συναντήθηκε με τον Φιντέλ και τον Ραούλ Κάστρο

Στην Κούβα ο Φρανσουά Ολάντ- Ιστορικής σημασίας η επίσκεψη του

​Την πρώτη του επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της οποίας, συναντήθηκε με τον Φιντέλ και τον Ραούλ Κάστρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου Λόρι Μπρετόν, της εφημερίδας «Liberation», αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Φιντέλ Κάστρο, ο Ολάντ δήλωσε: «Είχα μπροστά μου έναν άνδρα που έχει γράψει ιστορία».

Ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της κουβέντας τους, τάχθηκε υπέρ της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο ��ναντίον της Κούβας, το οποίο έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στην οικονομία της χώρας.

Ο ίδιος επισκέφτηκε ακόμα το πανεπιστήμιο της Αβάνας, όπου ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό των υποτροφιών, προκειμένου όσοι Κουβανοί φοιτητές το επιθυμούν, να συνεχίζουν τις σπουδές τους στην Γαλλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολάντ είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας της Δυτικής Ευρώπης που πάτησε στο νησί από την δεκαετία του ’80. Η επίσκεψη του Ολάντ σηματοδοτεί την επιθυμία της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσουν τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα, αποβλέποντας στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει ο Ραούλ Κάστρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top