Λευκός Οίκος: Οι επισκέπτες «βουτούν» και από ένα ενθύμιο-Και η Μέριλ Στριπ μπήκε στον πειρασμό

Παίρνουν πετσέτες, μικροαντικείμενα, κουτάλια, θήκες για κάρτες με την προεδρική σφραγίδα

Λευκός Οίκος: Οι επισκέπτες «βουτούν» και από ένα ενθύμιο-Και η Μέριλ Στριπ μπήκε στον πειρασμό

​Η ιστορία έχει δείξει ότι οι επισκέπτες στον Λευκό Οίκο, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε ένα περιβάλλον εκλεπτυσμένο κάτω από ύψιστη ασφάλεια, δεν διστάζουν να πάρουν στα κρυφά κι ένα αντικείμενο ως ενθύμιο, φεύγοντας!

Στο πρόσφατο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ιάπωνα Πρωθυπουργού, Σίνζο Αμπε, στο Λευκό Οίκο, λίγο πριν σερβιριστεί το γλυκό, οι σερβιτόροι εξαφάνισαν επιδέξια όλες τις θήκες για τις κάρτες, σε σχήμα αετού, από τα τραπέζια και αυτό για να μην μπουν στον πειρασμό οι καλεσμένοι να τις πάρουν.

Συνήθως παίρνουν μικροαντικείμενα, όπως βελούδινες πετσέτες με το προεδρικό σήμα από το μπάνιο, φτηνά κουτάλια που νοικιάζει ο Λευκός Οίκος από κέτερινγκ, τις συγκεκριμένες θήκες για τις κάρτες με τα ονόματα των καλεσμένων, καθώς και κομμάτια γυαλιού από τις απλίκες, στην τουαλέτα των γυναικών.

Ανάλογες επιδρομές γίνονται και στο Air Force One, οπότε οτιδήποτε μπορεί να αφαιρεθεί, από ποτήρια μέχρι μαξιλαροθήκες, έχει καταλήξει σε τσέπες δημοσιογράφων, μελών του προσωπικού ή ακόμη και βουλευτών.
washingh.jpg
Κάποιοι έχουν κόψει μέχρι και κομμάτια υφάσματος από κουρτίνες και έπιπλα ή έχουν αφαιρέσει λευκά είδη, κεντημένα στο χέρι με την προεδρική σφραγίδα.
Το πιο πικάντικο της υπόθεσης όμως είναι ότι ούτε οι διάσημοι μπορούν να αντισταθούν! Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με την Μπάρμπαρα Γουόλτερς, η οποία άρπαξε μερικές πετσέτες από το μπάνιο το 2012. Η Πρώτη Οικογένεια των ΗΠΑ τής έστειλε ένα καλάθι με μικροπράγματα από τον Λευκό Οίκο, με την Μισέλ Ομπάμα να λέει μερικούς μήνες αργότερα, σε τηλεοπτική συνέντευξη: «Είναι τόσο διασκεδαστικό όταν μας επισκέπτεται, γιατί πάντα προσπαθεί να κλέψει διάφορα πράγματα. Μπάρμπαρα, μπορείς να πάρεις ό,τι θέλεις, όποτε το θέλεις».
Όμως και η Μέριλ Στριπ έχει υποκύψει πολλές φορές σε αυτό τον πειρασμό! Αρχικά, πήρε κάποιες πετσέτες χεριών το 2011, ενώ τρία χρόνια αργότερα βρέθηκε ξανά στο Λευκό Οίκο και όταν μία άλλη καλεσμένη άρχισε να κοιτάζει στο μπάνιο τις πετσέτες με την προεδρική σφραγίδα της είπε: «Πάρε μία, εγώ ήδη έχω βάλει στην τσάντα μου!».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top