Η Ρωσία γιορτάζει και ο Πούτιν κάνει επίδειξη δύναμης με την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Ιστορική επέτειος με βαρύνουσα σημειολογία(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

​Με μία μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, η Ρωσία τίμησε την επέτειο της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας.

ebb99ee2ed87ba45557b90f455dbf627.jpgd9c44b2fe1797ff98d03e6538bab7395ceb34b1b.jpg

Η παρέλαση με τους 16.000 στρατιώτες -που χαρακτηρίζεται ως επίδειξη στρατιωτικής δύναμης της Μόσχας, αφού παρουσιάστηκαν όλα τα νέα όπλα της Ρωσίας- πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 20 ξένων ηγετών, με τη Δύση όμως να μποϊκοτάρει τις επετειακές εκδηλώσεις λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

r.jpgrussia-06_3298063b.jpg

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ μεταξύ των ξένων ηγετών ήταν και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Στην ομιλία του, ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων θεατών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους στη νίκη επί των ναζί, ενώ αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη ��νήμη των θυμάτων του πολέμου.

rosia2.jpg

«Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Κόκκινος Στρατός ήταν αυτός ο οποίος, έπειτα από μια καταστροφική επίθεση εναντίον του Βερολίνου, έβαλε την τελεία στον πόλεμο εναντίον της χιτλερικής Γερμανίας» πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας πως «η Σοβιετική Ένωση συμμετείχε στις πιο αιματηρές μάχες».

rosia.jpg

Στη Μόσχα, ο πρόεδρος Πούτιν υποδέχθηκε τους ηγέτες αναδυόμενων δυνάμεων, όπως τους προέδρους της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και της Ινδίας Πρανάμπ Μουχέρτζι, τον αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, τον κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και οι προσκεκλημένοι ξένοι ηγέτες κατέθεσαν ομαδικά στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στην συνέχεια παρακάθησαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο ρώσος ηγέτης στο Κρεμλίνο. Το βράδυ θα δοθούν συναυλίες και θα ακολουθήσει ένα σόου πυροτεχνημάτων, τα οποία θα εκτοξεύονται από δέκα σημεία στη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες ρωσικές πόλεις.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top