Εντυπωσιακή νίκη για τον Ντέιβιντ Κάμερον: συγκέντρωσε 331 έδρες!

Δεσμεύτηκε να διεξάγει το δημοψήφισμα για την ΕΕ

Εντυπωσιακή νίκη για τον Ντέιβιντ Κάμερον: συγκέντρωσε 331 έδρες!

​Μια εντυπωσιακή νίκη πέτυχε στη Βρετανία ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ανατρέποντας τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων ότι οι εκλογές θα ήταν οι πιο αμφίρροπες εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, τo Συντηρητικό Κόμμα συγκέντρωσε 331 έδρες, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της χώρας, ενώ προηγείται με μεγάλη διαφορά του Εργατικού Κόμματος που υπέστη οδυνηρή ήττα στη Σκωτία προς όφελος των εθνικιστών.

Ο Κάμερον δήλωσε πως θα προχωρήσει με το δημοψήφισμα το οποίο σχεδιάζει να διεξάγει σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υποσχέθηκε στη Σκωτία ότι θα της παραχωρήσει περισσότερες εξουσίες «από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο», έπειτα από την ηχηρή εκλογική του νίκη.

«Ναι, θα προχωρήσουμε εκείνο το δημοψήφισμα για το μέλλον μας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Κάμερον απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στη βασίλισσα Ελισάβετ προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Τέλος, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εξέφρασε την βούληση του να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν ένα σχέδιο που θα δίνει περισσότερες εξουσίες στη Σκωτία, η οποία ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top