ΑΥΤΗ είναι η νεότερη βουλευτής στην ιστορία της Βρετανίας- Είναι μόλις 20 ετών!

Συγκέντρωσε 23.548 ψήφους

ΑΥΤΗ είναι η νεότερη βουλευτής στην ιστορία της Βρετανίας- Είναι μόλις 20 ετών!

​Η 20χρονη φοιτήτρια πολιτικής επιστήμης Μάρε Μπλακ, υποψήφια του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP), εξελέγη βουλευτής, και έγινε έτσι η νεότερη πολιτικός στην ιστορία της Βρετανίας από το 1667!

Συγκεντρώνοντας 23.548 ψήφους, κέρδισε με μεγάλη διαφορά τον Ντάγκλας Αλεξάντερ –μία από τις κεντρικές μορφές του Εργατικού Κόμματος- που έλαβε 17.864 ψήφους. Ο τελευταίος αναγνώρισε την ήττα του και χαιρέτισε την «εξαίρετη εκστρατεία», την οποία διεξήγαγε η νεαρή αντίπαλός του.

snp-2_3284406b.jpg
«Οι Σκωτσέζοι μίλησαν και είναι ώρα η φωνή τους να ακουστεί στο Ουέστμινστερ», δήλωσε η 20χρονη λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στο Πέισλι, κοντά στην Γλασκόβη.

«Υπόσχομαι να χρησιμοποιήσω αυτή την φωνή όχι μόνο για να βελτιωθεί η τύχη της Σκωτίας, αλλά επίσης για να ασκηθεί μια προοδευτική πολιτική, η οποία θα ωφελήσει τους Βρετανούς στο σύνολό τους», πρόσθεσε η 20χρονη Μπλακ, επευφημούμενη από τους υποστηρικτές της.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες, το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα οδεύει στο να κερδίσει τις 58 από τις 59 έδρες στο κοινοβούλ��ο της Σκωτίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top