ΘΡΙΑΜΒΟΣ για τον Ντέιβιντ Κάμερον στις βουλευτικές εκλογές-Όλα δείχνουν νίκη του με αυτοδυναμία

Αργότερα, θα συναντηθεί με την βασίλισσα Ελισάβετ

ΘΡΙΑΜΒΟΣ για τον Ντέιβιντ Κάμερον στις βουλευτικές εκλογές-Όλα δείχνουν νίκη του με αυτοδυναμία

​Απόλυτος νικητής των εκλογών αναδείχτηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον, αφού σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα, το Συντηρητικό Κόμμα του, όχι μόνο επικράτησε, αλλά κατακτά και την αυτοδυναμία με 329 έδρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του BBC, με καταμετρημένο πάνω από το 50% των ψήφων, το κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον καταλαμβάνει 329 έδρες - με 326 έδρες εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Οι Εργατικοί του Εντ Μίλιμπαντ καταλαμβάνουν 235 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες του Νικ Κλεγκ οκτώ, το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας υπό τη Νίκολα Στέρτζον 56 και το ευρωσκεπικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας (Ukip) του Νάιτζελ Φάρατζ μία έδρα. Έτσι, το Συντηρητικό Κόμμα αναμένεται να καταλάβει ποσοστό 37%, οι Εργατικοί 31%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 8% και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας 5%.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επέστρεψε στην οικία του στην Ντάουνινγκ Στριτ μαζί με την γυναίκα του Σαμάνθα, ενώ αργότερα μέσα στη μέρα πρόκειται να γίνει δεκτός από την Βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να του δώσει ��ην επίσημη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αναμένεται να παραμείνει στην πρωθυπουργία της χώρας έως το 2020, θέλοντας να ολοκληρώσει το έργο του, όπως έχει δεσμευτεί απέναντι στον βρετανικό λαό.

Την ίδια ώρα, τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είναι πλέον θέμα χρόνου η υποβολή παραίτησης του Έντ Μίλιμπαντ από την ηγεσία των Εργατικών, έπειτα από το απογοητευτικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Όπως σχολιάζει ο βρετανικός τύπος, μεγάλη νικήτρια των χθεσινών βουλευτικών εκλογών είναι και η Νίκολα Στέρτζον, η επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, η οποία κατέκτησε σχεδόν όλες τις έδρες στο κοινοβούλιο της Σκωτίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top