«Νωρίς για να κρίνουν οι αρχές αν ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος για την επίθεση στο Τέξας»

ΔΕΙΤΕ τι υποστηρίζει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

«Νωρίς για να κρίνουν οι αρχές αν ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος για την επίθεση στο Τέξας»

​Ο Λευκός Οίκος κρίνει ότι ακόμη είναι ακόμη "πολύ νωρίς" για να πει μετά βεβαιότητας ότι οι δύο ένοπλοι που σκοτώθηκαν στο Γκάρλαντ του Τέξας την Κυριακή, αφού εξαπέλυσαν επίθεση σε μια έκθεση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ, σχετίζονταν με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ υποστήριξε ότι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την επιρροή που ασκεί η τζιχαντιστι��ή οργάνωση και δηλώνουν υποταγή σ' αυτήν μολονότι δεν σχετίζονται άμεσα με το Ισλαμικό Κράτος.

"Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα όταν ρωτήθηκε σχετικά με την ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος. "Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σε αυτό το στάδιο", πρόσθεσε.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της, αναφέροντας ότι "δύο στρατιώτες του χαλιφάτου" εκτέλεσαν την επίθεση στο Γκάρλαντ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος διεκδικεί την ευθύνη για μία επίθεση που πραγματοποιείται σε χώρα της Δύσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top