ΘΑΥΜΑ στο Νεπάλ: Βρέθηκαν 3 επιζώντες μετά από 8 μέρες

Ανάμεσά τους κι ένας άνδρας 101 ετών

ΘΑ��ΜΑ στο Νεπάλ: Βρέθηκαν 3 επιζώντες μετά από 8 μέρες

​Κι όμως θαύματα γίνονται και η ελπίδα ξαναζωντανεύει μέσα από τα συντρίμμια του Νεπάλ, όπου τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν μετά από οχτώ μέρες να βγάλουν ζωντανούς τρεις ανθρώπους από τα χαλάσματα σε ένα ορεινό χωριό της χώρας.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι ανασύρθηκαν μέσα από τα συντρίμμια του σπιτιού τους στην περιοχή Σιντουπαλτσόκ, βορειοανατολικά του Κατμαντού. Ο ένας μάλιστα από τους δύο άνδρες, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, είναι 101 ετών.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε ένα κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται.

Η περιοχή είναι από εκείνες που επλήγησαν πιο πολύ από τον σεισμό, μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Νεπάλ.

Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 7.000, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, μιας και είναι εκατοντάδες οι αγνοούμενοι, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 14.000.

Επίσης στη βόρεια περιοχή Ρασούουα, ομάδα Νεπαλέζων αστυνομικών ανέσυρε τα πτώματα περίπου 50 ανθρώπων, ανάμεσά τους και ξένοι πεζοπόροι, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα.

Η Unicef απηύθυνε έκκληση να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποτραπεί η εκδήλωση επιδημιών, ενώ αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος αναμένεται στο Νεπάλ, το οποίο θα βοηθήσει στη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στις δυσπρόσιτες περιοχές έξω από το Κατμαντού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top