ΥΠΕΞ Βρετανίας: Διαψεύδει το δημοσίευμα της Telegraph περί ταξιδιωτικού οδηγού για την Ελλάδα

«Η τελευταία αναθεώρηση που κάναμε ήταν το Δεκέμβριο του 2012»

Το υπουργείο εξωτερικών της Βρετανίας έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα της Daily Telegraph, σύμφωνα με το οποίο το foreign office εξέδωσε ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους τουρίστες που αναμένεται να επισκεφτούν την Ελλάδα.
Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, η εφημερίδα ανέφερε ότι το ελληνικό τουριστικό συμβούλιο του Λονδίνου και το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, συστήνουν στους τουρίστες που θα επισκεφτούν τη χώρα μας να πάρουν μαζί τους μετρητά σε περίπτωση που η οικονομική κρίση οδηγήσει σε αναστολή λειτουργίας των ΑΤΜ.
Πάντως, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες που δίνει το υπουργείο σε όσους Βρετανούς θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι «Η τελευταία αναθεώρηση που κάναμε ήταν το Δεκέμβριο του 2012 και αυτή εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα».
Επίσης, επισήμανε πως η επίμαχη φράση ότι «οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες και απρόβλεπτες καθυστερήσεις» που τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, αποτελεί πάγια συμβουλή του βρετανικού ΥΠΕΞ προς όλους όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό «καθώς είναι φρόνιμο οι ταξιδιώτες να έχουν εναλλακτικές μορφές πληρωμής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top