Πρωθυπουργός Νεπάλ: Οι νεκροί από το σεισμό μπορεί να είναι περισσότεροι από 10.000

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια

Πρωθυπουργός Νεπάλ: Οι νεκροί από το σεισμό μπορεί να είναι περισσότεροι από 10.000

​Στο Reuters μίλησε ο Πρωθυπουργός του Νεπάλ, Σουσίλ Κοϊράλα κι εξέφρασε τον φόβο του ότι οι νεκροί από τον σεισμό μπορεί να είναι περισσότεροι από 10.000!

«Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για τη διάσωση και ανακούφιση (του πληθυσμού) και βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση. Αντιμετωπίζουμε μία πρόκληση και μία πολύ δύσκολη στιγμή για το Νεπάλ», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι έχει δώσει εντολή για την ενίσχυση των επιχειρήσεων διάσωσης.

2502.jpg
Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια σε σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί είναι 4.349, με τους επιζώντες να περνούν την τρίτη νύχτα τους σε δρόμους, πάρκα και ανοικτούς χώρους.

Την ίδια ώρα, άλλοι προσπαθούν να εντοπίσουν και να ανασύρουν κάτω από τα συντρίμμια, νεκρούς συγγενείς τους.

447.jpg
Στις απομακρυσμένες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού η καταστροφή είναι ολική και οι ανάγκες τεράστιες. Τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν και γιατροί χειρουργούν σε αυτοσχέδια χειρουργεία.

Συνολικά 8.000.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από τον σεισμό, ενώ περισσότεροι από 1.400.000 έχουν επείγουσα ανάγκη για τρόφιμα, πόσιμο νερό και στέγη, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

3450.jpg
Η διεθνής βοήθεια αρχίζει να φτάνει στο Νεπάλ. Φορτία τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού, σκηνές, κουβέρτες συγκεν��ρώνονται στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, όμως η μεταφορά και η διανομή τους καθυστερεί εξαιτίας της χαώδους κατάστασης, της έλλειψης προσωπικού, της καταστροφής του οδικού δικτύου και της διακοπής των τηλεπικοινωνιών που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top