Ισπανία: Οι Ciudadanos προηγούνται των Podemos σε νέα δημοσκόπηση

Το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας καταγράφει μια επιβράδυνση της δυναμικής του για πρώτη φορά

Ισπανία: Οι Ciudadanos προηγούνται των Podemos σε νέα δημοσκόπηση

​To ισπανικό κόμμα Ciudadanos (Πολίτες), που τάσσεται υπέρ μιας «μετριοπαθούς αλλαγής», προηγείται του αριστερού Podemos στην πρόθεση ψήφου ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στα τέλη του 2015 στην Ισπανία, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου My Word, που μεταδόθηκε από τον ιδιωτικό ραδιοσταθμό Cadena Ser, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) που κυβερνά, κατατάσσεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας ποσοστό 22%, λιγότερο από το μισό του ποσοστού που έχει λάβει στις βουλευτικές εκλογές του 2011 (44,6%) και μόλις 1% μπροστά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) που συγκεντρώνει ποσοστό 21%.

Έπειτα, ακολουθεί το κόμμα των Ciudadanos (Πολίτες) με ποσοστό 19,4% και το Podemos που συγκεντρώνει ποσοστό 17,9% στην πρόθεση ψήφου.

Το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας Podemos φαίνεται να καταγράφει μια επιβράδυνση της δυναμικής του για πρώτη φορά αφότου τα ποσοστά του εκτοξεύτηκαν στις αρχές του έτους οδηγώντας το ακόμα και στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top