Έδωσε ρεσιτάλ ο Ομπάμα: Το "καρφί" του στην Χίλαρι Κλίντον

Με πολύ χιούμορ στο δείπνο των Ανταποκριτών

Έδωσε ρεσιτάλ ο Ομπάμα: Το "καρφί" του στην Χίλαρι Κλίντον

​Στο καθιερωμένο ετήσιο δείπνο των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος Ομπάμα αστειεύτηκε, όπως συνηθίζεται, για όλους και για όλα, δείχνοντας την άλλη πιο ανθρώπινη και οικεία πλευρά του.

«Δείχνω τόσο γέρος, ο Τζον Μπόνερ έχει ήδη καλέσει τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου να μιλήσει στην κηδεία μου» ανέφερε ο Ομπάμα ενώ υπενθυμίζεται πως είχε εκνευριστεί όταν ο Μπένερ, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προσκάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου να μιλήσει στο Κογκρέσο τον περασμένο μήνα, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση διαπραγματευόταν με το Ιράν τον τερματισμό του πυρηνικού του προγράμματος

Δεν άφησε όμ��ς σε ησυχία ούτε την Χίλαρι Κλίντον που στις αρχές του μήνα ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία για το προεδρικό χρίσμα με μια χαμηλού κόστους περιοδεία με ένα βαν στην Αϊόβα.

«Για πολλούς αμερικανούς αυτή είναι μια περίοδος βαθιάς αβεβαιότητας. Για παράδειγμα έχω μια φίλη, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, έβγαζε εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο και τώρα ζει έξω από ένα βαν στην Αίόβα.»

Στο σοβαρό μέρος της ομιλίας του, ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε στους δημοσιογράφους σε όλον τον κόσμο που φυλακίζονται άδικα αλλά και σε αυτούς που αποκεφαλίστηκαν από τους τζιχαντιστές. «Θυμόμαστε δημοσιογράφους που χάσαμε πέρυσι. Δημοσιογράφους σαν τον Στήβεν Σότλοφ και τον Τζέιμς Φόλεϊ, που δολοφονήθηκαν για τίποτα περισσότερο αλλά επειδή προσπαθούσαν να ρίξουν φως σε ορισμένα από τα πιο σκοτεινά σημεία του κόσμου.» σημείωσε.

Ο Ομπάμα επισήμανε ιδιαίτερα την περίπτωση του Τζέισον Ρεζάιαν, του Αμερικανοϊρανού δημοσιογράφου της Washington Post που κρατείται σε φυλακή του Ιράν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top