ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ η τραγωδία στο Νεπάλ: Επισήμως 3.218 οι νεκροί μέχρι τώρα

Έλλειψη σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα

ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ η τραγωδία στο Νεπάλ: Επισήμως 3.218 οι νεκροί μέχρι τώρα

Τουλάχιστον 3.218 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό του Σαββάτου στο Νεπάλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των Αρχών, ενώ άλλοι 6.538 έχουν τραυματιστεί.

Η τραγωδία δεν έχει τέλος, αφού ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο. Εξαιρετικά δύσκολη είναι η δουλειά των ομάδων έρευνας και διάσωσης, οι οποίες δυσκολεύονται να φθάσουν στις απομακρυσμένες περιοχές της φτωχής ορεινής χώρας.

2282501.jpg
Οι χιλιάδες πληγέντες διανυκτέρευσαν σε σκηνές ή έστρωσαν στρώματα στον δρόμο. Τα διαθέσιμα τρόφιμα είναι ελάχιστα, ενώ ο κόσμος έκανε ουρές για να πάρει νερό που διανεμόταν από τις καρότσες φορτηγών. Ακόμη, πλήθος κόσμου ζητούσε απεγνωσμένα φάρμακα σε ένα ανοικτό φαρμακείο.

Οι συνεχιζόμενοι μετασεισμοί ανάγκασαν ολόκληρες οικογένειες να βγουν στο δρόμο, γιατί ακόμη κι όσων τα σπίτια δεν ισοπεδώθηκαν, ο κίνδυνος να καταρρεύσουν σε κάποιο μετασεισμό είναι μεγάλος.

Άρρωστοι και τραυματίες κοιμήθηκαν στην ύπαιθρο στο Κατμαντού, αδυνατώντας να βρουν κλίνες στα ανάστατα νοσοκομεία της πόλης. Χειρουργοί έστησαν ένα χώρο για εγχειρήσεις μέσα σε μια σκηνή στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της πρωτεύουσας.

2282502.jpg
Την ίδια ώρα, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για την εκδήλωση σφοδρών καταιγίδων. Σε όλο το Νεπάλ, εκατοντάδες χωριά έχουν αφεθεί αβοήθητα.

Ο σεισμός των 7,8 βαθμών είναι ο χειρότερος που έχει πλήξει το Νεπάλ από το 1934, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 8.500 άνθρωποι. Η ίδια δόνηση προκάλεσε τον θάνατο 66 ανθρώπων στην Ινδία και τουλάχιστον 20 στο Θιβέτ.

Ιμαλάια: 18 νεκροί από χιονοστιβάδα

Στα Ιμαλάια, εκατοντάδες ξένοι και ντόπιοι ορειβάτες παρέμειναν παγιδευμένοι μετά την τεράστια χιονοστιβάδα που διέλυσε τμήμα μιας κατασκήνωσης βάσης, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top