Ο πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος της Βρετανίας είναι Ουκρανός

Ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία των 117 δισεκατομμυριούχων

Ο πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος της Βρετανίας είναι Ουκρανός
Ο πλουσιότερος άνδρας της Βρετανίας είναι… Ουκρανός σύμφωνα με την «λίστα των εύπορων» που δημοσιεύει κάθε χρόνο η εφημερίδα Sunday Times.

Πρόκειται για τον Λεν Μπλαβάτνικ, που ανέβηκε από την τέταρτη θέση της κατάταξης στην πρώτη φέτος και έχει περιουσία ύψους 13,17 δισεκατομμυρίων λιρών, με αύξηση 3,17 δισεκατομμυρίων λιρών το 2014. Ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στους τομείς της μουσικής, της βιομηχανίας και των μέσων ενημέρωσης.

Οι αδελφοί Χιντούτζα από την Ινδία, που ασχολούνται με τη βιομηχανία και τα χρηματοοικονομικά και είχαν καταλάβει πέρυσι την πρώτη θέση του καταλόγου, είναι δεύτεροι φέτος, με περιουσία ύψους 13 δισεκατομμυρίων λιρών.

Στα αξιοσημείωτα ότι η βασίλισσα Ελισάβετ «έπεσε» στην κατάταξη στην 302η θέση, παρά την αύξηση των περιουσιακών της στοιχείων και ότι οι πλουσιότεροι Βρετανοί κροίσοι διπλασίασαν τον συνολικό τους πλούτο, χάρη στη άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών, μετά την οικονομική κρίση του 2009.

Στις νέες εισόδους στον κατάλογο περιλαμβάνεται το ζεύγος Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ, με περιουσία που υπολογίζεται στις 121 εκατομμύρια λίρες και βρίσκεται στην 790η θέση.

Σύμφωνα με την λίστα οι 1000 ευπορότεροι άνθρωποι στη Βρετανία έχουν περιουσία αξίας 547 δις λιρών (762,86 δισεκατομμύρια ευρώ), δηλαδή μία αύξηση 112% σε σύγκριση με το 2009, που η περιουσία τους ανερχόταν στα 258 δισεκατομμύρια λίρες (359,73 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η Βρετανία διαθέτει 117 δισεκατομμυριούχους (σε λίρες), περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα με εξαίρεση τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top